English
Forsiden
Nyhetsarkiv
Historien
Meritter
Adelskalender
Billedgallerier
Linker
Gjestebok
Ta gjerne kontakt med oss! Send en mail til webmaster@hajduksplit.net
Internt - Logg inn
Fakta om Hajduk Bergen

Etablert: 09.03.1996
Grunnlegger: Robert Hisdal
Ledende organ: Treenigheten
Treenigheten: Robert Hisdal, Eirik Mella, Olav Gisle Tveiten


Historien

Hajduk Split ble dannet tidlig i det Herrens år 1996. Det hele startet med at Treenigheten (Robert Hisdal, Eirik Mella og Olav Gisle Tveiten) observerte en innbydelse til innendørscupen Global Cup på en oppslagstavle i Bergen sentrum. Vi meldte oss på her, og hva var vel mer naturlig enn å kalle laget Hajduk Bergen som er Roberts favorittlag i Kroatia.

Da laget var meldt på ble umiddelbart Roberts makker fra utendørsfotballen Einar Jacobsen spurt om han ville være med, noe han mer enn gjerne ønsket. I tillegg til Einar har Magnus (Roberts bror), Svein Brede (Eiriks bror) og Amund (Olav Gisles bror) og Rune Kandal vært Hajduks mest trofaste menn. Den første cupen endte med en sensasjonell seier hvor vi i finalen beseiret et lag full av eliteseriespillere.

Etter den første kampen skulle det gå nærmere 70 kamper før Hajduk gikk på sin første smell. Da var det selvsagt en av våre egne (nemlig Magnus) som hadde rasket sammen et lag og knep en 2-1 seier i finalen. Siden ble vi mer og mer sagnomsust i Bergen og et av de mest beryktede lagene i landet. Rundt årtusenskiftet ble IFS dannet og skaffet et innendørstilbud få kunne drømme om. Etter 7 seire og utallige 2.plasser her, samt en del seire i andre cuper parallellt gikk vi litt mett.

Fra høsten 2002 og frem til høsten 2004 årene har det vært svært laber deltagelse i cuper av Hajduk, men høsten 2004 børstet Hajdukgjengen nok en gang støvet av futsalskoene. Hajduk gjengen er den samme, men mesteparten av gjengen er ikke aktive lenger. Av stammen er det kun Magnus, Eirik og Einar som holder fotballformen ved like. Vi andre flyter på gamle tjuvtriks og en tenning innendørsfotballen skal lete lenge etter.